Zulaykha Zuhayra

Zulaykha Zuhayra

Sabtu, 30 April 2011

TaHnIaH aCu n PcL

Tpat jam 6.11 ptg tdi lhirlah spupu lelaki sberat 3.12 kg
 kt KPJ kajang. brtambah la ahli bru dlm kluarga ayh, tetiba ak plak yg excited trlebih ngan brita ni..hihhihihihi..., 
wlau apa pn ak msih xtau nma tuk ptera sulung acu ku ni sb kta nya msih dirahsia kn...
pape pn ak msih mnunggu ngan pnuh sbar. 
al maklum la aku dh kt kedah mna leh nk g sna...wlau pa pn, raya taun ni msti gmpak 
abis ngan khadiran ank buah ku
 humaira n spupu lelaki ku yg msih xpnya nma gi ni..
hihihi...
gmbr2 kt bwah ni ak ambil dri FB acik ak...comey sngt....





wan ku xsbar nk dkung cucu bru dia..


lot of love:
xxx_zue zue


Selasa, 26 April 2011

CiNtA dAlAm HaTi

seorang permpuan yg rupanya tak cntik selalu berangan yang dia akan jumpa dengan seorang lelaki yang tak hensem tapi punya pewatakkan yang happy go lucky sbb dia seorang yg pndiam dan ssah nak ketawa tapi dia sbnarnya tak reti nak bergaul dengan lelaki. bila jumpa lelaki je muka dia masam hingga ramai lelaki takut nak dekat dengan dia. pada suatu hari dia terlanggar seorang lelaki ni hingga lelaki ni terjatuh. dia minta maaf dan terus lari tapi dari jauh dia perhatikan lelaki tadi, konon nya takut lelaki tu luka atau cedera. perempuan yang tak cantik ni rasa bersalah sangat sampai dia perhatikan lelaki  itu seharian lamanya, dalam hatinya dia berfikir patut tak dia pergi minta maaf? kalau ikut kan memang patut, tapi dia takut untuk berhadapan dengan lelaki tersebut. dari berhari-hari hingga berminggu-minggu dia sentiasa memerhati aktiviti seharian lelaki tersebut dari jauh hingga perempuan yang tak cantik ni dah terbiasa dengan kegiatannya seharian walaupun buzy dengan kelas dan assignmnt. hinggalah mereka dipertemukan dalam satu perjumpaan kelab persatuan, rupa-rupanya lelaki itu masuk persatuan yang sama dengannya, dalam hati perempuan itu pun berkata 'ini peluang aku untuk kenal dengan dia' kerana perempuan itu sedar yang dia dah mula jatuh hati dengan lelaki itu. perempuan tu selalu curi-curi tengok lelaki tu, nak tegur takut jadi tengok je lah. dah lama lepas tu, mungkin lelaki tu perasan, lelaki tu datang tegur perempuan itu.
"hai, kau yang langgar aku hari tu kan?,"
perempuan itu tergamam. dalam hati dia 'hah!, lelaki tu tegur aku?, dia ingat aku lagi?, mati aku macam ni..'
"erm" perempuan tu garu kepalanya yang tak gatal. tiba-tiba lelaki tu ketawa..
"nama aku syafiq, nama kau liyana kan?,"syafiq senyum, liyana  terkejut
"erm...macam mana tau nama saya?,kata liyana. syafiq ketawa.
"penulis terkenal macam kau, kalau aku tak kenal memang silap besar la...," liyana senyum dengan senyuman yang jarang ditunjukkan depan kaum yang sejenis dengan orang yang berada di depan dia sekarang. sejak daripada tu, liyana rapat dengan syafiq hingga semua masalah, syafiq suka ceritakan pada liyana. dalam diam, liyana makin tertarik dengan sikap syafiq, walaupun syafiq bukanlah lelaki yang diimpikan seperti sebelum ini, tapi dia selesa bersama syafiq. keakraban mereka menjadi bahan gosip untuk rakan-rakan syafiq dan biasanya syafiq hanya senyum begitu juga dengan liyana.
"oii yana, aku dah lama suka dengan seorang  budak perempuan ni,tapi aku tak tau dia suka kat aku ke tak..." kata syafiq waktu diorang tengah study berdua dekat perpustakaan. liyana diam, seperti ada sesutu yang melekat di salur pernafasannya membuatkan dia seperti sesak nafas seketika. liyana menarik nafas panjang.
"siapa pulak minah yang kau minat ni?, tiba-tiba je...," liyana buat2 cool padahal hati hanya tuhan sahaja yang tahu..
"ala..., yang jadi penolong kau dalam kelap penulisan tu..., Anis," bersungguh-sungguh syafiq memberitahu liyana tentang gadis pilihannya.
"ohh...dia...,habis tu?," liyana kembali mengambil buku yang dibacanya sebentar tadi. kononnya nak baca tapi fikiran tengah tergambarkan muka Anis yang sedang mentertawakannya.
"ish..kau ni dengar ke tak aku cakap apa..., aku nak mintak tolong kau ni. kau kan serumah dengan dia...," muka syafiq penuh mengharap. liyana pura-pura membaca buku dengan penuh kusyuk.
"kalau betul kau minat dia baik kau cuba ngorat dia sendiri, jangan libatkan aku boleh tak...," liyana mengemas buku dan keluar dari perpustakaan tanpa menghiraukan syafiq yang masih terpinga-pinga dengan reaksi yang dia dapat. lama liyana cuba menjauhkan diri daripada syafiq, diberikan pelbagai alasan untuk lari dari berjumpa syafiq cuma untuk persatuan yang disertai bersama syafiq, dia tak dapat lari, bila ditegur dia hanya buat seperti biasa dan diam jika ditanya soalan mengapa dia seperti merajuk. seminggu selepas itu, dia terdengar khabar angin mengatakan syafiq dah cople dengan Anis dan status di FB pun membuat khabar angin itu menjdi bukan khbar angin tetapi realiti yang dia terpaksa tanggung. melihat Anis sedang berbalas mesej dengan syafiq dirumah, melihat mereka berjalan beriringan bersama, melihat kemesraan yang tergambar dihadapan mata membuatkan dia terpaksa tabah menelan walaupun air mata gugur bila berseorangan. dia diam dari menyatakan cinta, dia senyum bila Anis menceritakan kisah cinta dia bersama syafiq...dia diam dan berusaha lari dari kedukaan yang dicipta dari mimpi indah....Diam mungkin lebih baik dari berkata-kata...



Hasil Karya : Zulaikha Sabri (zue_zue.com)

Ahad, 24 April 2011

bErAkHiRnYa SeM 2

tik! tok! tik! tok! dh nk abis dah sem 2, kjap je asenye...
dan sperti biasa ak sdang mnghdapi  final exam....
utk sem ni ak jga msih da 2 paper utk final...mcm best je tpi agk mncbr bla kna mnyiapkn assignmnt 
yg brlmbak-lmbak tu tpi semuanya dh hbis tnggal nk print 
biografi n antr kt ayh Agi pstu siap..!!

dsbkan ak akn blik esok, 
so tdi ak tlah mngemas dn mmbhgikan brang2 yg nk bwak blik,
 nk tnggl kt stor n nak ltak kt umah abg...ssah gak. bru siap tdi...
ai zue 1 ari ko mngemas....hahahahahaha...
time2 mcm ni la ak ase brang ak bnyak nk mmpus....
pape pn ase sdih la plak nk tnggalkan roomate ak yg sowg ni...hahahahaha..
mngkin sb ak dh besa ngan dia....

ni time meja sy msih x di usik brangnya utk msuk kotak...

beg yg dh siap dikemas...

beg lagi....

a...yg ni kotak plak tuk ltak dlm stor kolej

ini lah jdinya bla brang dh d'sepah kn....

inilah roomate sy Khairul Adibah....


Khamis, 21 April 2011

SaYaNg SeMuA...

            sempena akhir sem ni, 
ak dan rakan serka kakak serumah membuat keputusan 
keluar bersama-sama bg merapatkan siraturrahim antra kami lagi pun 
kak nani merupakan sem akhir untuk sem kali ni. 
wlaupun bgitu kak fia n kak lela tetap tak boleh ikut krna 
ada group presentation n da janji ngan kwan so 
empt orng je yg dpt ikut brsma... utk hri tu kmi g kluar mkn2 pastu karoke n mkn abc...mang best sngt....hahahaha..blik2 je smua cri katil...hehehe..:-)



aum...yum..yum..yum..sedapnya..

makan lagi....

inilah kakak comey saya...

post je lbih ni....

kat dnding ni pn jdi la....jnji dpt brgmbr..

ten kta plak yerk kak aisyah....

ini ABC sy yg punya..hahahahaha..



best memories: 
 xxx_zue zue

Rabu, 20 April 2011

InI aKu...xxx_zuezue

         Salam semua, korng rsa pa yg ak nk crita ngan mnngunakan tjuk kt ats..??, ak nk cite bla ak sorng2 kt blik ni ak buat apa...memndngkan assignmnt ak bnyak xsiap lgi ak dngan misi n usha yg ada, brtngkus lumus mnyiapkan sgla krja yg ada tpi bhong sngt la klau ak x mninjau bnda lain trutama DC yg trcinta. TQ kpda http://dctp.ws/ (siap promot lg ni) sb mngisi kbosanan ak mnghbiskan stiap krja yg ada...dlm ni korng bleh tngok citer Detektif Conan mlalui  Conan TV n korng bleh bca stiap episod bru mhupun lama dlm komik dia gak..hehehehehe...(khas utk kwn2 yg gler DC mcm ak). mula2 ak xtau wujudnya web ni, tpi stelah di tag oleh rkan ak kt fb ak mla rjin bka web ni n hmpir smua ak dh bca n tnton...pas ni lau ak kta ak msih rndu DC, ak bhong sngt...hahahaha... wlau pa pn ak msih xsbr nk tnggu jilid yg ke 71 n movie trbru DC yg ke 15 - Quarter of Silence. buka jer link ni http://www.facebook.com/pages/Detective-Conan-Movie-15-Quarter-of-Silence/145951002120310?sk=wall, ak dpat tau english subtitle akn da pd bln 10......arhhhh...lmanya ak nk kna tnggu....nk tnggu bln 5 ni pn pnya lma....xpe zue_zue...sbarkn spruh drpda iman....:-)

skrng ak nk siapkan assignmnt ayh agi...doakan krajinan aku dtg yerk...nk siap cpt2..pstu nk stdy CTU n BEL....kpda smua yg mngenali...doakan kjyaan utk final ni yerk..wlaupn hnya 2 paper....tpi tkut gak ni...hahahahaha...cayok..!!cayok..!! zue_zue....:-)




mod stdy n abiskn assignmnt:
xxx_zue zue

Isnin, 18 April 2011

life as a comander...

swaktu mnggu karyaone...sdap tau dpt mkn free...


         Spnjang minggu ni dn mnggu lpas, bnyak bnda yg brlku dlm kmus prjlnan hdupku...
mnggu karyaone, family day komander puncak perdana, dan kluar brsama housemate ku yg trsyg.....
dlm melalu hari2 yg brliku krna trlalu bnyak assignmnt....
smpat jga ak mncuri msa n prluang untuk brgmbira. 
bla brckp tntang mnggu karyaone, 
ak trpksa brkorban masa n tnga krna mnjdi sbgai sbhgian drpda pmbantu kakak2 ak dlm 
mlaksanakan tgas diowg. 
sbnarnya stu tgsan yg mnyeronkkan sb dpt mkn free utk 4 hari 
di smping slalu blik lwat..hahahaha. 
smlm plak tlah brlngsungnya fmly day utk kmnder pncak prdana, 
aktviti brmula dngan smbhyg sbuh brsma-sma n kmudian ada sukaneka. 
wlaupn xsmua yg mnyertai tpi bgitu bnyak glagat dpat dlihat tmbhan apbla prmainan dimulakan. pd mlm nya pula aktviti bbq pula brlngsung. dngan adanya microfon utk karoke, lbih mnghngatkn 
suasna dngan suara2 yg agk mrdu dri rkan2 ku yg lain. klau nk suh ak mang x lah...malu la
ak nk mnyumbngkan suara....mau nya da orng bwak parang sb suara smbang sngt...hhahahahaha.
tpi tidk pula la utk ari ni sb best je ak karoke ngan kakak2 umh ak n osmate ak adiba...lau da 3 owg je xda la mlu sngt..lau petir pn ak xtau sb dlm bnggunan...hahahahaha......
wlaupn ari ni ak agk pnat...tpi ak gmbira sngt2...
syg korng2 yg mwarnai idupku...muahh...!!

dh 3 kli tmbah dh ni....

prgi mlhat teater muzikal kampung baru

hadiah untuk ibu bapa tercinta 


cntik x? bingkai gmbr ni ktowg kmander 45 yg uat sndri utk snior ktowg tau....


mncba utk buat piramid...

kmpulan puple...
main game duduk plak stelah pnat brlari

xxx_zue zue :-)