Zulaykha Zuhayra

Zulaykha Zuhayra

Isnin, 24 Februari 2014

Reality Show baru!!

Salam,
Setelah hampir 2 bulan kita masuk ke tahun 2014, ini kali pertama dalam tahun ni aku update blog...ermm....nmpak sngt ak mls nk menulis atau lebih tepat lagi update blog ni...

Tinggal seminggu je lagi aku akan masuk belajar semula, macam cepat je masa berlalu...ermm...kalau diploma dulu aku mungkin akan enjoy sebab rindu kawan2 tapi sekarang aku lebih takutkan subjek yg bakal aku ambil...ermmm....tu lah beza diploma dan digree...

btw....perkembangan semasa bercuti...ermm...apa eikk??, jap pikir jap....

Selain berat badan naik (=_='), aku dan keluarga ada lah pergi bercuti ke Taiping, Perak sebab memandang kan abang aku balik kedah kan...ermm selain dari tu....??ermmm....jadi suri rumah sepenuh masa lah jawabnya...memasak, mengemas, membasuh dan hantar adik aku buat latihan untuk lesen moto....selebihnya adalah  'gegirl day'...tapi jarang sangat keluar 'have fun' ngan adik aku sebab jimat duit la katakan...

Result??, tak payah tanya...aku tak akan jawab. Mang tu lah prinsip aku dari dapat result UPSR lagi...


Btw 1 lagi perkara baru yang aku TER-minat masa cuti iaitu Reality Show Korea yg brtajuk 'The Return of Superman'. Reality Show ini disiarkan di channel TV korea iaitu KBS, xsilap ak Astro pn ada Channel KBS ni kan?? (Umah aku xda Asro...). Adik aku punya pasal la aku terminat rancangan ni, xpasal-pasal tambah 1 rncangan korea aku minat.....ermmm.... =_='


'The Return of Superman' ni ialah reality show yang menayangkan perjalanan bapa bersama anak2 mereka (Anak kandung okay....) tanpa isteri tercinta selama 2 hari ...ayah2 yg terlibat ni terdiri dari rapper seperti Tablo, Choo Sunghoon yang merupakan fighter terkenal kat korea, Lee Hwi Jae yang merupakan MC rancangan korea, Jang Hyeonseong yang merupakan seorang pelakon...

Nak tau sebab apa aku tergoda dengan rancangan ni???, anak-anak diorang cute sangat2 dan juga lawak, kadang-kadang tengok kaletah ayah dan anak2 kecil mereka...anak2 diowg paling besar pun bru brumur 11 tahun iaitu anak Jang Hyeonseong.... yang paling kecil anak Lee Hwi Jae yg brumur bru 8 bulan dan juga mrupakan kembar.... Lee Seoeon dan Lee Seojun...

Paling mencabar sah2 lah Hwi Jae....susah kot nak uruskan 2 orang budak 8 bulan tanpa isteri tercinta, tmbah2 Seoeon mang sangat suka menangis...tapi Seojun pulak sangat cool...hahahha...serius aku cakap, mungkin lepas ni aku akan rindukan si kembar tu... (eh...macam anak aku lak)...




Haru bersama ayahnya Tablo

Kalau korang nak try tengok, bolehlah ke Channel KBS world kat Youtube atau tekan je link ni The Return of Superman | 슈퍼맨이 돌아왔다 - Ep. 1 (2013.12.15) , link ni episod 1, yang ada kat youtube sampai episod 14  je setakat ni sebab dia ongoing show sekarang...


p/s : saya suka budak2 sebab tu saya suka giler show ni... :D

xxx_zuezue