Zulaykha Zuhayra

Zulaykha Zuhayra

Khamis, 20 September 2012

BeLaNg

Assalammualaikum,

Setiap kali aku lihat kucing2 kt kolej mcm Belang,  aku terkedu... aku rindu Belang. Walaupun aku boleh katakan yg dia hilang, tapi gerak hati ak kuat mngatakan yang dia dh tiada lagi, 'kucing ni kalau dia sayang tuan dia, dia xsnggup mati depan tuan dia', tu lah kata2 ayah ku.

Dia hilang masa sehari sebelum aku balik cuti akhir sem 4 lagi, rasa lama je... walaupun Baby seperti dapat mengantikan Belang...tapi Belang tetap Belang...tiada siapa dpt gantikan kucing pertama atas jagaan kami semua.

Perkara yang best pasal Belang, dia suka hisap tapak tangan kami sekeluarga. ye la, kami kutip belang masa umur dia kurang dari sebulan. dan aku dengan adik la yang jaga dia. buang berak dia. cuci kalau dia terberak dalam rumah... mandikan dia tiap 1 atau 2 minggu sekali. Dia sangt mnja kalau sakit, dan dia SANGAT2 suka makan Ayam goreng...dengan nasi...dia xlayan friskes mcm si Baby... 

Dulu, kalau aku duduk sorang2, dia lah teman aku kat rumah. Serius, dia faham kami sekeluarga ckp apa dngan dia... kalau kitorang marah ke....sampaikan dia pernah merajuk dengan mak sebab Mak marah dia, padahal bukan salah dia....hahahaha...sangat2 lawak...dan dia sangat2 suka berbakti dengan keluarga kitowg dengan menangkap cicak, burung, tikus, cencorot dan sebagainya dan dia akan letak kat depan pintu (BETUL2 DEPAN PINTU OKAY..!!) hahahaha...nasib la keluarga Sabri Manaf ni bukan jenis suka jerit xtentu pasal...jadi masalah jerit2 memang xda, tapi tekanan kat jantung sngt2 bnyak smpai satu ketika ak trpksa intai kot tingkap dlu bru boleh bka pntu...

Kalau nak cerita pasal Belang memang tak akan habis, sungguh aku rindu dia.... btw Belang pernah bunting 5 kali, dan setiap kali bunting memang akan ada 5 ekor anak dia...

1 = semua mati (kitowg pun xleh nak bantu, sebab dia buat pertandingan resling dngan ank2 dia yg lemah tu)
2 = kitowg dapat jaga 3 ekor je smpai besar, 1 ekor Belang buang. sedar2 dh hilang
      Oskar - jaga sampai setahun lebih je, pastu hilang.
      Larry - sama dengan Oskar
     Garry - xmau balik, dapat jga kejap. mngkin ada orang ambil sebab dulu pernah nmpak dia.
     Comel - mati kena langgar. dia je kucing ktowg yg da kubur. jaga nk dkat 2 tahun lebih.
3 = semua mati. Belang bwk balik sekali je.
4 = semua mati
5 = 4 lagi hilang
      1 - Oyen atau nama panggilan Baby


sekarang ni, Baby la pengganti Belang. yang selalu teman aku kala aku sunyi... tapi beza Baby dengan Belang ialah... Baby ni sombong sikit...hahahaha...


xxx_zuezue

      

Isnin, 10 September 2012

TeNgOk WaYaNg...

Assalammualaikum,
Macam lama ja tak menulis di sini, dah berhabuk tak disusun dan masih belum berwajah baru. Aku rasa di rumah kat Kedah je aku boleh luangkan masa lama2 dengan blog aku untuk sesi 'Berwajah Baru', kalau dekat kolej...rasanya macam susah je. Broadband plak ari ni mcm siput.... 

Entry kali ni cuma nak cerita pasal movie The Watch. Semalam, bersamaan 9 September 2012... aku dengan Nad pergi tengok wayang dekat Space u8 Shah Alam. Bosan punya pasal dan melayankan kehendak Nad yang nak sangt pergi tengok wayang, pada asalnya Nad nak tengok The Possession, jenuh la aku fight ngan dia tuk tengok cite lain... (tak berani aku tengok cite owg kena rasuk2 ni), last minute bru la  ktowg putuskan tngok The Watch. Sbnarnya ktowg main tngok je (seriously), dan 5 minit pertama Nad smpai kata nk kluar pnggung...sebabnya cerita ni memang mnggunakan bhsa 18 tahun ke atas je boleh dngar.... dngan unsur lucah dselitkan dlm dialog2nya... ak plak mcm trgamam...nk kluar rugi tiket...jd ak snyum je bla Nad kta nk kluar. Tunggu punya tunggu...Alhamdulillah tak rugi tonton cerita ni...mang pecah perut ktowg gelak... 




Ak mls nk letak sinopsis, sebab nanti entry ni akan lagi dan lebih panjang......kowg Google je, msti jmpa..


xxx_zuezue