Zulaykha Zuhayra

Zulaykha Zuhayra

Ahad, 30 Januari 2011

DaRi KeCil.....xxx_zue

smlm ak smpat mmbelek album2 lma utk assignmnt ayh Ag dn bnyak knangan mnyinggah ke fkiranku dn sperti biasa snyumn sntiasa trbit di bibir. Antra kmi tiga bradik ak dn abg yg pling bnyak album gmbar sb swktu abg kcil ayh ska tngkap gmbr n swktu ak kcik ak mang gler tngkp gmbr hnggakn prnah suatu ktika ak mnangis sb  ayah tngkap gmbr adik je.....dn cra nk pjuk ak snang je iaitu dngan mnangkp gmbar ak plak...hahahaha..n da 1 pic tu mta ak merah je sb bru lpas mnangis...tpi xlah ak skan gmbr tu  sb nmpak bruk plak...ak ingt g prasaan ak time tu. ak sring kta mak ayah xsyg ak sb da adk...n skrng bru ak tau tu adlh prsaan normal yg dialami oleh knak2 jka mreka ada adk sewktu mrka msih kcil.....mcm2 ragam trpksa mak n ayah lalui utk bsarkn kmi 3 bradik n sesngguhnya mreka lah wira dihatiku dn adk bradikku yg lain...syg mak n ayah...muah2!!
 gmbr slepas mjlis tmat prsekolahan Tabika

ak ngan abg mang gler mndi sungai dri kecik


ak swaktu tadika

swktu umr bberapa hari


 klau bab2 post bg je la kt ak..hahahaha
crmin mta hitam ayh pn jdi mngsa...hehehehe

brsama wan ku trsyg....

pneman sjatiku yg jga mrangkap abg sulungku...

Rabu, 26 Januari 2011

JaTuH kEmBaLi BaNgUn

Tjuk bru je ak beri tdi tpi sbnarnya sjak ni dh lama ak buat..hahahaha...plik kn....sbnarnya ak sndri xtau tjuk pa yg ptut ak bg utk sjak yg tlah siap ak uat...kdang2 ksian plak kt karya2 ak ni sb xda tjuk..hehehehe...nsib baik la diowg xleh brckp kn...lau x mau nye diowg mrah kt ak sb xg nma kt diowg.....:-P


kau bukan lagi disini,
kala aku jatuh menyembah bumi,
kala aku merangkak tanpa boleh berdiri,
lukaku berdarah,
titis menangis memanggil-manggil,
nama yang tersembunyi di sanubari,                 
                                                                         kala diri ini sendirian,
                                                                         mimpi mengganggu dasar malam,
                                                                         indah tiada intan dihati,
                                                                         akhirnya rebah jatuh ke bumi,
                                                                         tanpa mahu berdiri lagi,
lama aku menunggu...,
ternanti-nanti setiap waktu,
tanpa perlu jemu,
ku biar ia berlagu sunyi,
tinggal menyelubungi diri,
bersama tekad hati,


                                                               aku tinggalkan memori semalam,
                                                                bangkit bersama doa
                                                                keyakinan diri semakin gagah
                                                                pengubat duka semalam...
                                                                  

Selasa, 25 Januari 2011

My AuTo Or YoUr BiO...

hahahaha...msti korang pning tngok tjuk ak tu...hehehehe...sbnarnya itu adlh antra assignmnt yg ak kna siap kn utk klas ayh Agi. Autobiografi dan Biografi dan trdpt 1 lgi assignmnt iaitu adaptasi. Agk mncabar jga assignmnt ni sb ak dh lma xmngarang pnjang2, kli trakhir pn msa tngktan 5..hehehehe..agak skar jga utk ak memlaknnya kmbli tpi mnyeronokkn sb dpt snyum sowg2...pa tdaknye mngimbas kmbli sjrah lma dlm hdup...tpi snyum sowg2 bkn brmkna gler cma trfikir blik tntang pa yg buat ak brjya hngga UiTM mnjdi dstinasi ak kni...spnjang ak bljar disni bnyak pngalaman mnis yg ak dpat dn sbnarnya keadaan ak skrang bkan dlm jngkaan atau prancngan ak....Diploma Artistik Writing..?? skar nk prcaya tpi ak sdah pn disni dn pa yg ak prlukan adlh skongan utk ak trus brjuang mncpai cita2....Tq 4 my mom n my dad...love u all so much.....muah3!!



ni lah ahli kluarga Diploma Artistic Writing Part 2




brgelar Komander Rendah Muda Zulaikha sesuatu yg amat
 mmbanggakn dri ak..


my family without my brother...


: xxx_zue



Rabu, 19 Januari 2011

DeTeCtIvE cOnAn vs ShInIcHi KuDo



Tjuk kli ni ialh tjuk yg lain skit drpda biasa sb ni lah ase nye prtma kli ak ckap sal mnat ak yg mndalm dngan anime ni, wlaupn dlm profil ak da mngatakn nya tpi x dlm post2 ak sblum ni tul x....??. Ak start mnat anime ni dh lma dn seingat ak wktu tngkatan 2 tau 3 ak pn xpasti tpi msa tu mnat gitu2 je xda lh smpai tringin nk mncrinya di kedai2 tau ingin mmbca komiknye (msa tu ak pn xtau detective conan da versi comik, hnya mnontonnya di TV3) smpailh wktu ak tngkatan 3 ayh offer kt ak da nk bli pape x dn wktu itu kmi  kt kdai buku jual tepi jln. masa tu ak pn pminat komik shinchan sma dngan adik bngsu ak tpi dsbbkn dia tlah trlebih dlu memilh komik shinchan ak ambil kptusan tuk memilih komik lain slain drpda tu dn akhirnya ak mmilih Detective Conan sbgai plihan trakhir n dri stulh tmbul mnat ak utk mngetahui crta tu lbih mndlm......tpi sygnya slpas seminggu komik tu hilang, puas ak cari...msa tu prsaan jngn ckp la..xpsal adk ak kna mrah...sjak dri tu lau ayh offer bli bku, komik tu yg ak ambil dlu bru yg lain...hobi ak sbelum tu yg ska bca novel pn ak tnggalkan sdikit demi sdikit hnggalah kini ak pnya bnyak kleksi komik n DVD Detective Conan.....
cinta sejati Shinichi
Conan vs Kaito Kid


DC sntiasa di hati


keadaan keluarga yg brbeza...


Selasa, 18 Januari 2011

TrAsA rInDu...

Gelak tawa, celoteh, kta nsihat slalu brmain apbla sehri brsama dia. Tbuh yg kcil bkn brmkna lmah n ak thu dia  kuat sbgaimna kceriaan yg slalu dia pncarkn utk ak tpi syg smua tnggal knangan apbila dia memilih utk tnggalkn ak di UiTM ini....ak trkapai-kapai mncri kpastian mngapa dn knapa dia tnggal kn ak tnpa mngucap salam...tapi sbgai seowg kwan yg amat mrindui dia saat ini, xkn mngkin mrah ak akn brtahan lma....jtuh jga air mta mndngar tlatahnya wlaupn hnya dlm tlfon..SEHAH...wlau pn ko memilih utk msuk tngktan 6 ak ttap kwan ko kn...syg ko...jngn lpa ak kt sni tau...rndu sngt kt ko...

segala dlm kenangan

Ahad, 9 Januari 2011

InGiN aKu

Ingin apakah...??hahahahaha...sbnarnya tjuk kt ats tu adlh tjuk sjak ak yg bru ak reka tdi di saat ak bosan mcm orng gler tdi. Lau korng da bca post ak wktu mla2 dlu korang akn tau ak ska tlis sajak dwktu2 trtntu  n dh lma ak xshare kt korng sjak ak kn...xrsa rndu ke?? chewah!! mcm la sjak ak tu best sngt kn...erm...xpe2 kli ni ak nk share kt korng sjak yg trbru, arap korng enjoy n tolong lh beri kn komen yerk lau rjin2 tu...hehehehe syg korng...muah2..


Ingin melangkah ke hujung,
mencari segala yang terindah,
mengukir segala yang ternoda,
supaya permai tiada tercela.


Ingin ku petik bintang,
hadiah kepada semangat,
menyusur satu alamat,
tanpa ada yang memahami,
rahsia hati dalam taman.


kesunyian semakin menjadi,
kepayahan terbit keluhan,
bila ketabahan mahu dibeli,
hingga rapuh hasrat hati.


ingin ku damping malam,
ingin ku genggam siang,
supaya hati bertambah sayang,
supaya riang tanpa duka
yang pernah tersimpan.....

Sabtu, 1 Januari 2011

TaHuN bArU aZaM aKu ApE yErk.....hehehehe...

Azam ak tahun ni mstilah ingin tngkat kn lgi ak pnya rsult....dn xnak main2 dh.....ak akan mnjdikan thun 2011 adlh thun yg lbih baik drpada 2010 krna ak ingin mnjdi seowg yg brjya dismping kwan2 ak yg sntiasa mndampingi ak. sbnarnya ak sndri xtau pa yg ak nk tlis kt sni smpena thun bru 2011 ni tpi yg ak psti usia ku dh mkin mningkat rmaja...ak ase mcm dh tua plak wlaupn hkikatnya ak msih dbwah umr 20 thun (kira muda la tu kn...)....owg kta lau umr mkin mningkt ni cbran juga akn mkin bnyak dn ak tkut sgla cbran tu skar utk ak atsi mmandng kn skap ak yg kekdang ska mngalah dn cpat mnyesal ngan kptusan yg sdah ak sndri ambil dn adklanya ak snang ubah pndrian (snang ckp pndrian xtetap la kta owg kn...). mngkin ak ptut bljar untuk sntiasa brpndirian tguh dn xmdah pndang ke blkang apbila sesuatu kputsan sdah diambil....apbla dduk dikatil kt kolej ni ak mula rndukn kak sha, lia, kak dayah, nisa, dina n mira....rndu nk dngar keriuhan suara glak mreka. rndu nk brsmbang ngan kak sha n lia.....rndu sesngat.....