Zulaykha Zuhayra

Zulaykha Zuhayra

Rabu, 6 Julai 2011

My NaMe Is......

salam semua, hari ni genap seminggu ak x update blog. mngkin ak sndri tak prsan brapa lajunya masa brlalu. masa yang mencatat memori yang pelbagai...smentara nk tnggu blik kedah malam ni, smpat lagi ak trfikir nak update blog. dalam rasa sronok, ada juga rasa takut sbab keja bnyak tak siap lagi sbnarnya...trpaksa la ak mmbawa skali krja2 tu....aiyooo..tpi tak pe la..lau lapang2 tu ak uat la keja ak.

sbnarnya dalam post kali ni ak nak bongkarkan cerita mengenai nama ak yang sbnarnya bnyak sjarah...hihihi..klau nak tahu dulu ak sering mengeluh knpa nama ak ada 1 patah perktaan aje sdangkan kwan2 ak (time tu ak tadika) da dua tiga patah perkataan. dan ak slalu mrungut knapa nama ak adalah nama owg yg pling akhir dalam list name..erm....lau tnya soalan ikut nama, msti ak yg pling akhir....tmbah membencikan ak bla cikgu tnya soalan lepas tu boleh balik..hihihi...mula la ak tarik muka.....dan paling ak tak suka bla kwan2 ska ati je tambah nama ak jdi nur zulaikha la...siti zulaikha la, nurul zulaikha la...sampai ak dah tak larat nak jawab. tpi besanya ak xda la smpai nk tarik muka cuma ak akan hdiahkan kata2 pedas lagi berapi dri mulut ak la mcm.. 'amboi...suka2 ati je ang tambah nama ak na...' atau pun 'memang la kawan sendiri pun dah tak ingat nama'.....(tu crita msa ak dah msuk sekolah menengah.)


wktu skolah rendah plak - ak yakin korang tak pernah tngok lagi surat beranak ak kan...kan...kan? kalau korang nak tahu, di depan surat beranak ak tertulis nama Zalikha binti Sabri...jeng...jeng..jeng....

aip..!!..jangan nak buat andaian bukan2 pula tau, memang itu nama ak yang tercatat di hadapan surat beranak ak, tapi klau kowg pusing belakang surat beranak tu, pada tarikh 5/11 iaitu sehari slepas ak dilahirkan, nama ak d'tukarkan kepada Zulaikha binti Sabri...siap kna byar lagi tau sb tkar nama...menurut ayah ak, nama ak ditukar krana ada salah faham mengenai maksud kedua nama tersebut kerana Zalikha bermaksud 'itu' manakala Zulaikha brmaksud 'Kecantikan yang Menawan'

jdi bla adanya ckgu2 yg tak suka nak membelek surat beranak anak muridnya, nama ak seringkali ditulis Zalikha dengan alasan ikut nama surat beranak, ada ckgu yang snggup potong lagi nama ak yang dah ditulis oleh mak dengan cantik dan elok dekat buku laporan dipotong dengan maker dan ditulis semula besar2 dngan maker juga nama Zalikha tu......ak tnjuk kat mak, mak apa lagi marah sakan la dan mnyuruh ak tunjuk lampiran surat beranak ak depan dan belakang pada ckgu klas ak tu...hahahhahhahaa...bla d'fikirkan blik lawak pn ada....tpi ak trima dngan redha..mngkin ini cobaan buat ak lebih mnghargai nama aku




d'catat oleh Zulaikha Sabri : xxx_zue zue

Tiada ulasan:

Catat Ulasan