Zulaykha Zuhayra

Zulaykha Zuhayra

Ahad, 26 Jun 2011

LaSkAr PeLaNgi

 Ak bru je mnonton filem Laskar Pelangi, stu filem yg bg ak sngt brkualiti dri Indonesia.....flem ni bkn psal cntan cinton tau....tpi psal smangat seorng perempuan n seorang lelaki yg brusaha mmbuka sekolah utk bdak2 mskin yg d'katakan tiada msa dpan....sngat best.....wlaupun ksudahannya bkn la 'happy ever after' sb ada wtak yg bla dh bsar still mskin dn mngharapkan anknya mnymbungkan cita2nya tpi da wtak yg  brjya mncapai impiannya yg ingin prgi ke Paris bg mnggapai cita-citanya sdari kecil....wtak ckgu Muslimah pun xd'tonjolkan bla akhir2 tu......sngat sdih n bngga bla mlihat ksungguhan ank2 kcil itu yg ingin bljar wlaupun dberi pndangan yg xelok. sukar nk d'nyatakan prasaan itu bla mlihat ktua drjah tetap prgi ke rumah rkan2nya dn mngajak mreka dtg ke sekolah wlaupun Cikgu Muslimah tidak hdir utk mngajar mreka krana sdih mngenangkan Pak Harfan meninggal dunia.......

apa yg bleh ak ktakan, filem ini mmberi smngat yg ckup mndlm kpda ak dn mngkin kpda yg prnah mnonton filem ini...tetba rsa mcm nk cri novel dia....mngkin lbih mnarik..tpi blh ke ak fham.....novel ayat2 cnta pn ak xska nk bca sb tulisan bhsa indonesia.....erm entah la.....





** mngkin ada yg gelak sb ak bru je tngok cita ni...hihihihihi...xpa la asalkan ak dh tngok...huhuhuhu




berkongsi rasa, berkongsi rahsia : xxx_zue zue

2 ulasan:

  1. da tgk... ak ske watak yg g Paris tu sbb mata die cantik sgt! haha... btol la cite ni mmg best gak. kire adk badik dgn "3 Idiots" lah. citer tak sama tp tema die...

    BalasPadam
  2. hahaha...msa ak tngok srius trpegun n jdi brsemangat.....crita ni pnuh mtivasi....

    BalasPadam